Ska du ut och resa? Då finns en del bra knep för att packa väskan på ett så optimalt vis som möjligt – här är några smarta tips och tricks att lägga på minnet!

När det är dags för semester och utomlandsresor eller kanske konferensresor med jobbet är det säker många saker man vill få med sig. Men att ta med hur mycket packning som helst är inte optimalt då man oftast bara har möjlighet att ta med sig en resväska och inte flera olika. Däremot går det att optimera utrymmet i sin väska så att man får med sig fler saker än man kanske trott var möjligt – det gäller bara att lägga fokus på att packa smart.

Enkla packtips för att optimera väskan

När du ska ut och resa kommer du troligtvis att ha en resväska med dig, och för att packa denna på ett smidigt och bra sätt så att allt följer med på resan är ganska enkelt. Förutsatt att man vet hur man ska packa. Det är något som tidningen Elle tipsar om. Här är fem utvalda och sammanställa tips från Elle som definitivt kommer att hjälpa dig att packa smartare nästa gång det är dags att resa bort:

  1. Prioritera din packning – tänk till lite innan du kastar sakerna i väskan, är allt verkligen nödvändigt att plocka med sig eller kan vissa saker få vara kvar hemma? Börja planera packningen för din resa i god tid innan så hinner du fundera ordentligt på exakt vad du ska prioritera att ta med och slipper packa i panik dagen innan din avresa.
  2. Dags att packa – lägg det tyngsta i botten av väskan, alltså vi hjulen och de lättare föremålen vid handtaget på väskan.
  3. Lägg dina skor separerade – för optimal plats och extra stöd i väskan kan det vara smart att separera skorna och förvara den i varsin plastpåse som du sedan placerar på vardera sida i väskan, tips är att även använda skorna som förvaringsplats för diverse småsaker då detta både ger mer utrymme och hjälper skorna att hålla sin form.
  4. Rulla i stället för att vika – när du rullar ihop dina kläder i stället för att vika dem så får du plats med fler och minimerar risken att de blir skrynkliga.
  5. Packa som du ska klä dig, i outfits – tänk på att packa kläder som passar med varandra, tänk outfits och hur du kan kombinera dem för fest och vardag så minimerar du risken att råka ta med plagg du inte kommer använda alls.