Att ha bra däck på bilen är a och o när du ska åka iväg på en roadtrip. Med fräscha däck som har ett tillräckligt djupt mönster kan du köra säkrare. Nya däck kan du enkelt beställa på nätet.

När du ska åka på bilsemester är det viktigt att du ser över bilen innan avresan, vilket gäller oavsett årstid. För att du ska kunna färdas säkert på vägen under hela semestern är det en god idé att först och främst se över bilens däck. Ska du resa på vintern behöver du ha förstklassiga vinterdäck och vise versa på sommaren. Om du behöver köpa nya däck till din bil är ett tips att köpa dem från däck365 som har flertalet däck i sitt sortiment. Hos dem kan du hitta prisvärda däck av hög kvalité. Dessutom erbjuder de snabba leveranser antingen hem till dig eller till önskad verkstad. Om du vill köpa nya fälgar har däck265 även det.

Hitta rätt däck till din bil

Om du ska resa på vintern exempelvis under julhelgen är det extra viktigt att ha schyssta däck. Från 1 december är det lag på att använda vinterdäck. För att vinterdäcken ska vara godkända att köra med behöver däckmönstret vara minst tre millimeter. Beställ dina vinterdäck i tid för att hinna montera dem innan bilsemestern börjar. Tänk på att om du kör med dubbdäck kan det finnas ställen som du inte får köra på. Exempelvis är det dubbdäcksförbud på större delen av Hornsgatan i Stockholm. Det finns dubbfria vinterdäck som alternativ om du inte vill ha dubbade. Det är även möjligt att köpa friktionsdäck som du kan köra med året runt. Utgå ifrån din körning och var du bor när du väljer däck. Förutom kvalitativa däck är det bra att utrusta bilen med diverse nödvändiga saker som fälgkors, varningstriangel, ficklampa, första hjälpen-kit, spade och bogserlina.