Det finns knappast något härligare än att ge sig ut på en bilsemester under sommaren. Du kan själv kontrollera din semester och får chansen att se mycket. Här kan du läsa mer om fördelarna med att välja en Tesla Y när du ska bila runt i sommar.

Om du vill ha en miljövänlig bil med hög komfort är det kanske en Tesla Model Y som du är ute efter. Det är viktigt att tänka på klimatet och då är en elbil att föredra. Många länder i Europa satsar stort på laddstationer så du enkelt kan bila runt. Då kan du planera din bilresa efter detta och stanna när det behövs.

Fördelarna med en Tesla Y

Det finns ett stort antal elbilar på marknaden så vad är det egentligen som gör en Tesla Y så speciell? Prismässigt så ligger den lägre än flera andra Teslamodeller vilket är ett stort plus. Det som är den stora fördelen är dock laddstrukturen. Det finns ett väldigt stort utbud av laddstationer för Teslabilar i Sverige och Europa. Du behöver sällan stå i kö eller ta en omväg bara för att ladda bilen.

En annan fördel är att du får automatiska uppdateringar i bakgrunden. När Tesla pushar ut en uppdatering behöver du inte göra något. Du kan bara njuta av din bil på allra bästa sätt. Det finns vissa konkurrenter som arbetar på en liknande tjänst men ingen som har kommit lika långt som Tesla.

Planera din resa

Om du vill få en riktigt lyckad bilsemester är det viktigt att planera. Du kan till exempel boka in alla hotell i förväg och planera vissa stopp. Du slipper du leta hotell efter en lång dag med mycket körning. Om det är några stopp som känns viktiga är det bäst att även planera in dem. Det kan också vara bra att kolla upp körvägar. Det kan till exempel finnas vägtullar, broar med avgifter eller vägarbeten som stör resan. Om du är medveten om detta kan du ta en annan väg och undvika långa köer. Då kommer resan genast att bli mycket roligare.